Nemzetközi polgári eljárásjog

5500 Ft

Túl azon, hogy a nemzetközi jogegységesítés keretében elfogadott nemzetközi egyezmények jelentős mértékben kiszélesítették a nemzetközi polgári eljárásjog dimenzióit, az Európai Unió jogalkotásának eredményeképpen ma már egy egyre nagyobb terjedelmű európai polgári eljárásjogról is beszélhetünk, amelyben ráadásul a nemzeti megoldások alternatíváját jelentő új perjogi jogintézmények is megjelentek. 

Ezek a változások értelemszerűen kihatottak a magyar nemzeti jogalkotásra is és a 2018. január 1. napján hatályba lépett nemzetközi magánjogról szóló 2017. évi XXVIII. törvény már ezeknek a fejleményeknek a figyelembevételével került megalkotásra. 

A kötet az utóbbi időben gombamód szaporodó kommentárok és más elméleti munkák figyelembevételével komplex módon foglalja össze ezt az egyre bővülő joganyagot, beleértve nemcsak a hazai és az uniós szabályok, hanem a fontosabb nemzetközi egyezmények szabályainak a tárgyalását is. E komplexitás folytán nemcsak a kar hallgatóihoz szól, hanem mindazokhoz, a gyakorló jogászokat is beleértve, akik a munkájuk során a határon átlépő polgári jogviták eljárási kérdéseivel találkoznak.

Leírás

Szerzők: Molnár István János 

Kötés: puhatáblás

A kézirat lezárásának időpontja: 2023. szeptember 30.

ISBN szám: 978-963-413-391-9

Oldalszám: 226

További információk

Tömeg 0,31 kg