A magyar szociális jogi ellátások rendszertana

5500 Ft

A magyar szociális jogi ellátások rendszertana szakkönyv célja, hogy a szociális jogi ellátások rendszerében eligazódni vágyók számára segítséget nyújtson. Célja, hogy a szociális jogi ellátások lényeges szabályait megismertesse az Olvasóval. A szakkönyv a jogászképzésben résztvevő hallgatók számára is segítséget nyújt, hogy el tudják sajátítani a szociális jog szabályainak ismeretét és összefüggéseit. 

Ez a szakkönyv a szociális jog elméleti alapjain túl, a szociális jogi ellátások történeti fejlődését, valamint a társadalombiztosítási jog alapvető szabályait, továbbá a gyorsan változó egyes társadalombiztosítási ágak, illetőleg a tágabb értelemben vett szociális ellátások szabályait mutatja be. Célja, hogy áttekinthető módon mutassa be a társadalombiztosítási rendszer működését, felépítését és alapösszefüggéseit. Célja továbbá, hogy az egyes társadalombiztosítási ágakra (egészségbiztosítás és nyugdíjbiztosítás) és a szociális ellátásokra vonatkozó szabályokat is rendszerezetten foglalja össze.

A szociális jogi ellátások rendszere tágabb kategória, mint a társadalombiztosítás, így ebbe a nyugdíjbiztosításon és az egészségbiztosításon túl beleértendő a foglalkoztatáspolitika eszközrendszere, a szociális segélyezés intézménye, a családok támogatása és védelme, a gyermekvédelem, valamint a fogyatékossággal összefüggő kérdések is. Ez a szakkönyv átfogó módon ezekre a területekre vonatkozó jogszabályi és elméleti ismereteket is tartalmazza 2023. szeptember 1-jei hatállyal.

Az Olvasó a szakkönyv ismereteinek elsajátítását követően átfogó képet kap a mai magyar szociális jogi ellátások rendszertanáról.

Leírás

Szerzők: Homicskó Árpád Olivér

Kötés: puhatáblás

A kézirat lezárásának időpontja: 2023. szeptember 30.

ISBN szám: 978-963-413-392-6

Oldalszám: 300

További információk

Tömeg 0,31 kg