A magyar család jogi rendje

5900 Ft

A könyv a mai magyar családjogot minden lényeges elméleti és gyakorlati kérdésre kiterjedően …

Leírás

A könyv a mai magyar családjogot minden lényeges elméleti és gyakorlati kérdésre kiterjedően, magas színvonalon mutatja be. Az „élő” családjog monografikus feldolgozását tartalmazza, részletesen elemzi a házasság, a rokonság és a gyámság szabályait, azok történeti előzményeit és gyakorlati érvényesülését. A szerző a tételes jogszabályok, változó gyakorlatok és az újszerű problémák sokasága között vezeti a jogkeresőket e nehéz jogterület útvesztőiben. Helyes arányérzékkel bontja ki a témához kapcsolódó elvi és dogmatikai kérdéseket, a bírói és a gyámhivatali gyakorlatot, annak nemzetközi magánjogi összefüggéseit, a szerteágazó joganyagból mindenütt a szükségest és a lehető legtöbbet adva.
Mind az egyetemeken folyó nappali és posztgraduális képzésben oktatók és hallgatók, mind a gyakorló szakemberek számára rendkívül hasznos ismereteket nyújt, és olvasmányos stílusa, közérthető fogalmazása miatt nem jogász érdeklődőknek is figyelmébe ajánljuk.

Szerkesztés lezárva: 2017. október 16.

Lektorálta: Dr. Kőrös András, a Kúria családjogi tanácsának nyugalmazott elnöke.

További információk

Tömeg 0,930 kg
Boritó

KARTONÁLT, RAGASZTÓKÖTÖTT

ISBN:

978-963-413-177-9

Boltok:

Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar, jegyzetbolt 1042 Budapest, Viola u. 2-4. „A” épület mfszt. 3.
http://www.libri.hu
http://www.bookline.hu