Akció!

Érték, rend, értékrend

2500 Ft

A kötet tárgya a pedagógusokra (elsősorban a magukat keresztyénnek valló pedagógusokra) irányuló minőségi és etikai elvárások …

Kategóriák: ,

Leírás

A kötet tárgya a pedagógusokra (elsősorban a magukat keresztyénnek valló pedagógusokra) irányuló minőségi és etikai elvárások, valamint azok jogi kodifikálhatóságának vizsgálata. A szerző művében igyekszik ezt a nagyon gazdag, sok gondolati és kutatási elágazási pontot kínáló témakört több oldalról megvilágítani, hiszen a pedagógushivatással szemben támasztott komplex elvárásrendszer érdemben csak akkor vizsgálható, ha figyelembe vesszük a (keresztyén) pedagógusokkal kapcsolatos sokoldalú elvárásokat, a pedagógus minősítés és a pedagógus etika nemzetközi kontextusát és történelmi dimenzióit is.
A tanulmány röviden áttekinti a keresztyén pedagógia elméletét, a pedagógusokkal szembeni hazai és nemzetközi elvárásokat, majd megvizsgálja a jelenleg érvényes pedagógus minősítési rendszert keresztyén aspektusból. Ezt követően a pedagógusokra vonatkozó etikai elvárásokat elemzi, áttekintve a jog és erkölcs viszonyát, a keresztyén hivatásetika sajátosságait, a közszolgálati, azon belül a pedagógus etikai kódexeket. Végül két kérdőíves kutatás elemzésén keresztül tárja fel a különbségeket és tendenciákat a pedagógusok által vallott és követett etikai szabályokkal kapcsolatban.

 

Lektorálta: Dr. Csáki-Hatalovics Gyula, PhD

További információk

Tömeg 0,430 kg
Oldalak száma

310

Boritó

KARTONÁLT, RAGASZTÓKÖTÖTT

ISBN:

978-963-413-203-5

Boltok:

Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar, jegyzetbolt 1042 Budapest, Viola u. 2-4. „A” épület mfszt. 3.
http://www.libri.hu
http://www.bookline.hu