A kincstalálás – Római jogi, jogtörténeti és modern jogi kérdésköre

Szerző: Siklósi Iván – A számos szépirodalmi forrásra, valamint a kincsen történő tulajdonszerzés kérdéseivel foglalkozó…

2 boltban kapható

Leírás

A számos szépirodalmi forrásra, valamint a kincsen történő tulajdonszerzés kérdéseivel foglalkozó, viszonylag jelentős számú jogi forrásra is tekintettel a kincstalálás különösen nagy jelentőségű és számos jogi problémát felvető kérdés volt Rómában, de a kincstalálás, ill. a kincsen történő tulajdonszerzés jogi problémaköre olykor még napjainkban is komoly aktualitást nyer; e tekintetben talán elegendő, ha a ma Seuso-kincsnek nevezett ókori római leletegyüttest övező, a közvéleményt is felkavaró jogvitákra utalunk.
Számos tudományos probléma merül fel a kincstalálás kérdéskörét illetően a középkori és újkori jogtörténetben, valamint a modern összehasonlító jogi vizsgálódások során is.
Mindez már önmagában véve is indokolttá teszi, hogy a kincstalálásra vonatkozó szabályozás római jogi, középkori és újkori jogtörténeti, valamint modern jogi kérdéskörére nézve a hazai szakirodalomban is napvilágot lásson egy hosszabb lélegzetvételű, monografikus igényű tanulmány. arra a körülményre is tekintettel, hogy a kincsen történő tulajdonszerzés kérdéskörével Magyarországon eddig nagyon kevés szerző foglalkozott beható jelleggel.

További információk

Tömeg 0,290 kg
Oldalak száma

212

Boritó

PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT

ISBN:

9789634130949

Boltok:

Libri