Az adóztatás igazságossága

A monográfia célja az adórendszer igazságosságának vizsgálata, az időszerű problémakörök bemutatása…

4 boltban kapható

Leírás

A monográfia célja az adórendszer igazságosságának vizsgálata, az időszerű problémakörök bemutatása, illetőleg az azokra adható válaszok és fejlesztési irányok kijelölése. Az Európai Unió és a tagállamok gyakorlatát tanulmányozva Szerző a hazai adórendszer általa szükségesnek tartott változtatásait tekinti át, a felmerülő megoldási alternatívákat és azok alkalmazhatóságát az uniós tagállamok gyakorlatának tükrében elemezve.
A magyar adórendszer alkotmányi alapjának ismertetésén és az egyes adónemekre vonatkozó hatályos szabályozás átfogó vizsgálatán túl a mű az Szja és az Áfa vonatkozásában nemzetközi kitekintésben az összehasonlítás módszerével elemzi az igazságosság és a hatékonyság elveinek érvényesülése érdekében ajánlható lehetséges megoldásokat is.
A fentiek alapján a kötetet eredményesen forgathatják tankönyvként a pénzügyi jogi összefüggéseket megérteni és elsajátítani kívánó hallgatók, továbbá az kézikönyvként használható a gyakorlati szakemberek, valamint a tudomány képviselői számára tekintettel a magyar gyakorlat részletes áttekintésére és a különböző nemzeti megoldások elemzésére.

 

Lektorálta: Dr. Molnár Gábor Miklós, PhD, kúriai bíró, oktató (ELTE ÁJK, PPKE JÁK)

További információk

Tömeg 0,360 kg
Oldalak száma

274

Boritó

PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT

ISBN:

978-963-413-093-2

Boltok:

Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar, jegyzetbolt 1042 Budapest, Viola u. 2-4. „A” épület mfszt. 3.
ELTE ÁJK Eötvös-pont 1053 Budapest, Kecskeméti u. 10-12.
Libri.hu
Bookline.hu