A tervezői tevékenység komplex bemutatása, valamint az építészeti, műszaki alkotások és terveik szerzői jogvédelme

Kevés olyan, a magánjogtudomány körébe eső monográfia születik napjainkban, amely egy szerződéstípus…

Leírás

Kevés olyan, a magánjogtudomány körébe eső monográfia születik napjainkban, amely egy szerződéstípus megközelítéséhez a gazdasági-társadalmi valóságból meríti a legtöbbet. A szerző kiemelt érdeme, hogy az építészeti alkotások tervezésével kapcsolatban felmerülő, gazdasági és jogi kérdésekre komplex megközelítéssel keresi és adja meg a válaszokat. A mű a hazai jogirodalomban elsőként mutatja be, hogy mennyire egymásra épülő műszaki, gazdasági, közjogi és magánjogi rétegei vannak a tervezői tevékenységnek.
A bírói és ügyvédi gyakorlat letisztult elméleti bázisra tud csupán támaszkodni, ezért nagyon fontosak azok a monográfiák amelyek szilárd dogmatikai alapokon álló megközelítést tesznek lehetővé és gyakorlatorientált célokat követnek. Fontos segítség lehet a gazdasági élet szereplőinek is abban, hogy a szerződéses kapcsolataikat megfelelő módon alakíthassák és a szükségtelenül nagy szerződési kockázatokat kiküszöböljék. A szerző által az építészeti alkotások tervezésével és a tervek szerzői jogi védelmével kapcsolatos tabló minden bizonnyal nagy segítséget jelent a jogi szabályozás fejlesztéséhez és a felvetődő joggyakorlati kérdések megválaszolásához.
E jogi írásmű különlegessége még a számos megidézett gyakorlati példa, jogeset, hivatkozás, mely biztosítja a jogelméleti fejtegetések valóságfedezetét, színességét és élményszerűségét.

 

 

További információk

Tömeg 0,430 kg
Oldalak száma

516

Boritó

KARTONÁLT, RAGASZTÓKÖTÖTT

ISBN:

978-963-413-219-6

Boltok:

Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar, jegyzetbolt 1042 Budapest, Viola u. 2-4. „A” épület mfszt. 3.
http://www.libri.hu
http://www.bookline.hu