Hegedűs Bulcsú

dr. Hegedűs Bulcsú

2003-ban végzett a Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán. Ez évtől 2012-ig az Adatvédelmi Biztos Irodájának munkatársa volt. Ezen időszak alatt munkajogi ügyek vizsgálataiban, ajánlások kidolgozásában, éves parlamenti jelentések e tárgyat érintő megírásában, illetőleg évente átlagosan száz adatvédelmi vizsgálatban vett részt. 2012-től 2013-ig az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság belső adatvédelmi felelőse volt. 2013-től független adatvédelmi szakértő.

2005 óta oktat munkajogot és adatvédelmi jogot a KRE ÁJK-n, illetőleg a SZTE ÁJK-n. PhD kutatása a magánszféra és az adatvédelmi jog érvényesülése a munka világában. Munkajogból, illetőleg adatvédelmi jogból több egyetemi tankönyv, monográfia és publikáció szerzője. Rendszeresen előad konferenciákon, szakmai rendezvényeken.

2011-ben megszervezte a Szegedi Tudományegyetemen, Magyarország első adatvédelmi szakjogász és szakértő képzését, melyért később címzetes docensi címet kapott.

Adatvédelmi szakmai, oktatói munkája mellett 2010-ben megalapította a Patrocinium Kiadót, mely a Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar tankönyveit jelenteti meg, e mellett pedig törvénykönyveket, jogi szakvizsga tankönyveket, és más szakkönyveket is forgalmaz gyakorló jogászok számára. A Kiadót, mint szakmai igazgató megalapítása óta vezeti. A Kiadó szakmai munkája számos elismerést kapott, így a Károli Gáspár Református Egyetem támogatója címet. Kiadványai megjelentetését támogatta többek között a Magyar Tudományos Akadémia, a Nemzeti Kultúrális Alap, vagy az Országgyűlés Hivatala.

Kötetei:

Szólj hozzá!