Harangozó Attila

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Dr. Harangozó Attila, címzetes egyetemi docens, a Szegedi Ítélőtábla elnöke. 1996-ban szerezte meg jogi diplomáját a József Attila Tudományegyetem (ma Szegedi Tudományegyetem) Állam- és Jogtudományi Karán. Ezt követően ügyvédjelölt, majd különböző bíróságokon bírósági fogalmazó, titkár. 2002-től bíró, előbb a Váci Városi Bíróságon, majd Szegedi Bíróságon. 2003-tól a Csongrád Megyei Bíróságon megyei bíró, majd 2003 és 2004 között a Szegedi Városi Bíróság elnöke. 2005-től a Szegedi Ítélőtábla büntető ügyszakos bírája, 2012-től az Ítélőtábla elnöke.
1996-tól oktat A Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán, előbb az Alkotmányjogi Tanszéken, majd a Büntetőjogi és Büntető Eljárásjogi Tanszéken. 2013-tól a Magyar Igazságügyi Akadémia oktatója.
Rendszeresen publikál, elsősorban alapjogi tárgyú témákban, így többek között a jóhírnév, a magánlakáshoz és magántitokhoz, a személyes adatok védelméhez való jog tárgyában. Több bírósági szakmai lap (Bírák Lapja, Ítélőtáblai Határozatok) szerkesztőbizottságának tagja.[/vc_column_text][vc_column_text]

Kötetei:

[/vc_column_text]

[/vc_column][/vc_row]

Szólj hozzá!