Gyöngyösiné Antók Éva

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Dr. Gyöngyösiné Dr. Antók Éva, ítélőtáblai bíró. A Kaposvári Városi Bíróság bírája 1990-1996 között, 1996. szeptember hó 1. napjától a Somogy Megyei Bíróság Gazdasági ügyszakában bíró, 2000. évtől 2011. évig csoportvezető bíró. Szakterülete a gazdasági jog, megyei (jelenleg törvényszéki) elsőfokú gazdasági perek, peren kívüli ügyek, csőd, -felszámolási,- adósságrendezési és vagyonrendezési eljárások. 2011. évtől a Pécsi Ítélőtábla bírája, gazdasági ügyszakban.
A Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán a Társasági és cégjogi szakjogász, Gazdasági büntető szakjogász, a Csődjogi szakjogász valamint a Civilisztikai szakjogász képzésen társasági jogból illetve csőd és felszámolási jogból óraadó, a Társasági és cégjogi szakjogász képzésen a záróvizsga bizottság tagja, valamint a Polgári jogi záróvizsga bizottság tagja. A Magyar Igazságügyi Akadémia szervezésében részt vesz a bírósági titkárok, határozott időtartamra kinevezett bírák részére szervezett bírói felkészítő program polgári ügyszakhoz kapcsolódó gyakorlati ismeretek oktatásában. A Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar Doktori Iskolájának PhD hallgatója.
A 2006. május hó 1. napja és 2011. április hó 30. napja közötti időszakban az Igazságügyi Szakértői Vizsgabizottság tagja, jelenleg a Fogalmazói Verseny vizsgabizottság és a Jogi Szakvizsgabizottság tagja. Az ügyszakba tartozó jogterületre vonatkozó szakcikkei a Céghírnök, a Csőd, Felszámolás, Válság, Gazdaság és Jog és az Önadózó című szaklapokban jelentek meg.
A Polgári Perrendtartás kodifikációja során a X. Polgári perjogi kodifikációs munkabizottság (Perorvoslati rendszer és a perorvoslatok általános kérdései) tagja.[/vc_column_text][vc_column_text]

Kötetei:

[/vc_column_text]

[/vc_column][/vc_row]

Szólj hozzá!