Lépéstánc – Perjogi reform az új gazdaságirányítási mechanizmus sodrában (Történeti-jogszociológiai tanulmány)

3200 Ft

A Patrocinium kiadónál 2016 januárjában jelent meg a szerző Befordítva című könyve, melyben levéltári iratok alapján elemezte a KÁDÁR korszak …

3 boltban kapható

Leírás

A Patrocinium kiadónál 2016 januárjában jelent meg a szerző Befordítva című könyve, melyben levéltári iratok alapján elemezte a KÁDÁR korszak jogpolitikáját és bírósági rendszerét. A téma és a források terjedelme akkor nem tették lehetővé az Új Gazdasági Mechanizmus szervezeti és jogi újdonságainak bemutatását, a polgári jog, közjog és polgári perjog átalakításának vizsgálatát. Az a kötet, amit az olvasó kezében tart, és amely már címében Lépéstánc utal a reformprojekt korabeli megvalósíthatóságára, folytatása, ám egyúttal továbbgondolása e korábbi munkának. Az Új Gazdaságirányítási Mechanizmus hátterének felvázolása mellett a könyv részletesen foglalkozik az árutermelést figyelembe vevő jogi szabályok polgári jog kialakításával, a közigazgatási, vagy alkotmányjogi rendezés alapvető reformellenességével. A korszak történeti építményeként elemzi a Polgári Perrendtartás harmadik novellájának megszületését, néhány kritikus gondolattal előre utalva a most lezárt Pp. kodifikációra.
A könyv nemcsak a joggal, a perjoggal, magánjoggal foglalkozó szakembereknek íródott, hanem haszonnal forgathatja mindenki, aki érdeklődik a társadalomtörténet, vagy a szocialista Magyarország egyedülálló, ám zsákutcás projektje, az Új Gazdaságirányítási Mechanizmus iránt.

 

Kézirat lezárva: 2016. október 23.

További információk

Tömeg 0,445 kg
Oldalak száma

324

Boritó

PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT

ISBN:

978-963-413-127-4

Boltok:

Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar, jegyzetbolt 1042 Budapest, Viola u. 2-4. „A” épület mfszt. 3.
Libri.hu
Bookline.hu