Kiadványok

Nyelv – Társadalom – Kultúra
2016-11-25
The Subsequent Fate and Continuity of Roman (Civil) Law from a Historical-Comparative Perspective
2016-11-25
Show all

Formák és Funkciók


2 boltban kapható
Leírás

A nyelvészetnek az utóbbi évtizedekben tapasztalható nagyfokú specializálódása miatt meglehetősen nehéz helyzetben van az, aki a 20–21. század nyelvelméleteiről összegző, ismeretterjesztő áttekintést próbál adni. Az 1970-es és az 1980-as évektől megjelenő és megerősödő funkcionális nyelvleírási stratégiák, valamint a nyomukban kibontakozó kutatások a nyelv társadalmi szerepét, a nyelv és a nyelvhasználat beszédhelyzettől függő funkcióit hangsúlyozzák. A funkcionális megközelítésmódok új modelljei és szempontjai lehetővé teszik a nyelvi rendszer összefüggéseinek a korábbi, strukturális megközelítések szűk(ebb) leírásain túlmutató bemutatását.
Jelen munka egyrészt áttekintést, összefoglalást kíván adni a 20. század legbefolyásosabb nyelvészeti irányzatairól, másrészt esettanulmányokat tartalmaz: morfoszintaktikai eszközök és különböző grammatikai jelentések mondat- és szövegbeli funkcióinak vizsgálatát és bemutatását. Az anyag jelen formában való közreadását különösen az teszi indokolttá, hogy a különböző,
egymással versengő nyelvelméleti modellekről, nyelvvizsgálati módszerekről és alkalmazhatóságukról még mindig kevés olyan összefoglaló jellegű munka létezik, amely a felsőoktatásban segítséget nyújthatna a diákoknak az eligazodásban.

További információk
Tömeg 0.870 kg
Oldalak száma

326

Boritó

KARTONÁLT, RAGASZTÓKÖTÖTT

ISBN:

978-615-5107-63-4

Boltok:

Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar, jegyzetbolt 1042 Budapest, Viola u. 2-4. „A” épület mfszt. 3.
Justinianus Könyvesbolt 1088 Budapest, Szentkirályi u. 30.

Vélemények (0)

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Formák és Funkciók” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük