Kiadványok

Dobos-könyv – Emlékkönyv Dr. Dobos János születésének 80. évfordulója tiszteletére

Ezt a könyvet dr. Dobos János személye fémjelzi, aki már hosszú évek óta nincs köztünk…

Kategóriák: ,

Leírás

 

Ezt a könyvet dr. Dobos János személye fémjelzi, aki már hosszú évek óta nincs köztünk: róla szól, tőle tartalmaz írásokat, érte szól és „neki készült”, egy rendőr ezredes, jogász, magas beosztású rendőrtisztviselő, detektív, nyomozó főtiszt és tanár emlékének adózva.
Ez az Emlékkönyv több szempontból is kivételes.
Egyfelől ilyen személyes hangvételű, egy „átlagrendőr” életútját, pályaívét, személyiségét és munkásságát bemutató írásmű ritkán készül. Mert azok vagyunk mindannyian, a közbiztonság, a bűnüldözés szürke katonái, akik nem számítunk hálára, szeretetre, akiket nem sarkall az emlékezés dicsfénye iránti vágyakozás, és akik nem feltétlenül akarunk egy könyvben megjelenni.
Másfelől az Emlékkönyvben a pályatársak, a tisztelők és a szakma képviselői mellett, „megszólal” maga dr. Dobos János is (elég, ha csak az „Ars criminalistica” című, befejezetlen, nyomtatásban eddig még sehol meg nem jelent írására utalok).
Halálunk után már nem mi döntjük el, hogy bekerülünk-e egy Emlékkönyv lapjai közé, avagy sem. A hálás (de nem mindig objektív) utókor ítélete, néha visszaigazolja azt, amit életünkben tettünk, amivel eltértünk az átlagos szakemberektől, és kiemelkedtünk a szürke egyhangúságból.
Dr. Dobos János nem volt „átlagos” rendőr, bűnügyi szakember, főiskolai oktató és ember. Neki egy kis halhatatlanság egyértelműen kijár.

További információk

Tömeg 0.300 kg
Oldalak száma

224

Boritó

PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT

ISBN:

978-963-413-023-9

Boltok: