Kiadványok

Érték, rend, értékrend
2018-07-30
A fizetésképtelenség aktuális jogi problémái nemzetközi kitekintéssel
2018-10-29
Show all

A tervezői tevékenység komplex bemutatása, valamint az építészeti, műszaki alkotások és terveik szerzői jogvédelme

3900 Ft 3600 Ft


Kevés olyan, a magánjogtudomány körébe eső monográfia születik napjainkban, amely egy szerződéstípus…

Leírás

Kevés olyan, a magánjogtudomány körébe eső monográfia születik napjainkban, amely egy szerződéstípus megközelítéséhez a gazdasági-társadalmi valóságból meríti a legtöbbet. A szerző kiemelt érdeme, hogy az építészeti alkotások tervezésével kapcsolatban felmerülő, gazdasági és jogi kérdésekre komplex megközelítéssel keresi és adja meg a válaszokat. A mű a hazai jogirodalomban elsőként mutatja be, hogy mennyire egymásra épülő műszaki, gazdasági, közjogi és magánjogi rétegei vannak a tervezői tevékenységnek.
A bírói és ügyvédi gyakorlat letisztult elméleti bázisra tud csupán támaszkodni, ezért nagyon fontosak azok a monográfiák amelyek szilárd dogmatikai alapokon álló megközelítést tesznek lehetővé és gyakorlatorientált célokat követnek. Fontos segítség lehet a gazdasági élet szereplőinek is abban, hogy a szerződéses kapcsolataikat megfelelő módon alakíthassák és a szükségtelenül nagy szerződési kockázatokat kiküszöböljék. A szerző által az építészeti alkotások tervezésével és a tervek szerzői jogi védelmével kapcsolatos tabló minden bizonnyal nagy segítséget jelent a jogi szabályozás fejlesztéséhez és a felvetődő joggyakorlati kérdések megválaszolásához.
E jogi írásmű különlegessége még a számos megidézett gyakorlati példa, jogeset, hivatkozás, mely biztosítja a jogelméleti fejtegetések valóságfedezetét, színességét és élményszerűségét.

 

 

További információk
Tömeg 0.430 kg
Oldalak száma

516

Boritó

KARTONÁLT, RAGASZTÓKÖTÖTT

ISBN:

978-963-413-219-6

Boltok:

Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar, jegyzetbolt 1042 Budapest, Viola u. 2-4. „A” épület mfszt. 3.
www.libri.hu
www.bookline.hu

Vélemények (0)

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„A tervezői tevékenység komplex bemutatása, valamint az építészeti, műszaki alkotások és terveik szerzői jogvédelme” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük